المواضيع الأخيرة
دخول
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 206 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 206 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحثلا أحد
أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 677 بتاريخ الثلاثاء ديسمبر 05, 2023 10:38 pm
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم |
حكمة اليوم
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 1265 عُضو.آخر عُضو مُسجل هو عادل0 فمرحباً به.
أعضاؤنا قدموا 90173 مساهمة في هذا المنتدى في 31151 موضوع
المواضيع الأكثر شعبية
فتة باللحمة والثوم والخل لذيذة
صفحة 1 من اصل 1 • شاطر
فتة باللحمة والثوم والخل لذيذة
فتة اللحمة بالخل و الثوم
المقادير
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة
1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة
لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.
2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب
الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد
كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده
نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار
هادية لغاية ما يستوي.
3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية
ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع
التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير
الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق،
ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة.
4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة
اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم
الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...
ادمنت حبك- كبار الشخصيات
- جنسية العضو : غير معروف
عدد المساهمات : 35
تاريخ التسجيل : 10/09/2014
سوسن- نائبة الادارة
- جنسية العضو : بحرينية
الأوسمة :
عدد المساهمات : 1776
تاريخ التسجيل : 13/05/2012
المزاج : رايقة
مواضيع مماثلة
» دجاج محشي باللحمة
» بالبن والثوم باذنجان
» فطائر باللحمة وحشوات متنوعه
» فول بالطحينة والثوم والكمون
» بطاطس مهروسه باللحمة المفرومة واااو
» بالبن والثوم باذنجان
» فطائر باللحمة وحشوات متنوعه
» فول بالطحينة والثوم والكمون
» بطاطس مهروسه باللحمة المفرومة واااو
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أمس في 3:27 pm من طرف سها ياسر
» عملية الحقن المجهرى
الأربعاء أكتوبر 30, 2024 12:08 am من طرف جنى بودى
» شركة تصميم تطبيقات في مصر – تك سوفت للحلول الذكية
الخميس أكتوبر 24, 2024 2:23 pm من طرف سها ياسر
» Real Estate in hurghada
الأربعاء أكتوبر 16, 2024 9:12 pm من طرف جنى بودى
» افضل دكتور حقن مجهري في مصر
الأحد أكتوبر 13, 2024 8:48 pm من طرف جنى بودى
» افضل دكتور نساء و توليد في مصر
السبت أكتوبر 12, 2024 12:01 am من طرف جنى بودى
» حلويات دزرت الطبيعية لتخلص من التدخين
الأحد أكتوبر 06, 2024 6:35 pm من طرف مدام ششريهان
» الحرائق الكهربائية المنزلية في السعودية: أسبابها وأهم طرق الوقاية منها
الخميس أكتوبر 03, 2024 11:19 pm من طرف جنى بودى
» الحرائق الكهربائية المنزلية في السعودية: أسبابها وأهم طرق الوقاية منها
الخميس أكتوبر 03, 2024 11:17 pm من طرف جنى بودى
» شركة تصميم تطبيقات في مصر – تك سوفت للحلول الذكية – Tec Soft for SMART solutions
الخميس أكتوبر 03, 2024 5:03 pm من طرف سها ياسر